Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences JITKANITKA - Projekty - Teplotní quilt 2022 - Teplotní quilt 2022 / 4.
Jdi na obsah Jdi na menu
 

Teplotní quilt 2022 / 4.

V tomto díle vám chci ukázat možnosti sesazení teplotního quiltu. Tímto končím obecnou část povídíní o teplotním quiltu a v dalším díle se budu věnovat postupu na šití mého vzoru. 

To jak bloky uspořádáte do deky výrazně ovlivní vzhled. Je několik možností.

A. Bloky jdou jako dny za sebou po řadách a pak se zalomí a pokračuje se další řadou bez ohledu na měsíc. Začátek nebo konec měsíce můžete oddělit jinak barevných blokem, jiným blokem, blokem se začátečním písmenem měsíce nebo změnou orientace bloku. Určitě jsou i jiné možnosti.

quilt 1, quilt 2, quilt 3, quilt4, quilt 5, quilt 6, quilt 7, quilt 8,

B. Bloky jsou uspořádány v řadách a každá řada je jeden měsíc. Řady jsou vodorovné nebo svislé.

quilt 1, quilt 2, quilt 3, quilt 4, quilt 5, quilt 6, quilt 7,

C Atypické: Většinou blok tvoří týden nebo měsíc. Moc se mi líbí quilt strom, kde na zemi jsou nejnižší teploty a na stromě nejvyšší teploty během daného měsíce a jeden strom je jeden měsíc. Tyto quitly jsou velmi zajímavé a chce to opravdu nápad i když některé vzory se už šijí běžně.

deštníky ananas, květy, strom, husy kruh, atická okna, hvězdy, babiččina zahrádka, cesta, květy 2, husy dokola,

Značení quiltu je důležitou součásti telotního quiltu. Můžete popis zakomponovat do quiltu nebo ho všít na rubovou stranu. Popis by měl obsahovat rok, místo, pro které byl quilt dělán a teplotní graf. Teď už jen zapojit fantazii. 

quilt 1, quilt 2, quilt 3, quilt 4, quilt 5, quilt 6, quilt 7, quilt 8,

Na závěr chci říci, že mě teplotní quilt fakt zaujal a určitě nezůstanu u jednoho. Přeji hodně tvůrčích nápadů.