Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences JITKANITKA - Projekty - Teplotní quilt 2022 - Teplotní quilt 2022 / 3.
Jdi na obsah Jdi na menu
 

4. 1. 2022

Teplotní quilt 2022 / 3.

Vzory použité na teplotní quilt.

Na úvod jelikož nemám souhlas autorů se zveřejněním jejich fotografií na svých stránkách, zveřejňuji odkazy na originální stránky. Je to trochu nepraktické, ale v souladu s autorskými právy.

A. Aplikace

kruh.jpg

Jeden ze základních vzorů ke kolečko aplikované na čtverci, kde podklad je nejnižší teplota a kolečko nejvyšší teplota.

Vybrala jsem pro vás ukázky aplikovaných vzorů od koleček, přes další atypické vzory. Mě osobně se líbí nejvíce ptáčci. Velmi zajimavý je i černobílý kolečkový quilt.

kolečka, kolečka černobílá, kolečka dvojitá, hexagony, ptáci, stromy, počasí, lístek, kopec,

 

B. Klasické vzory

puleny.jpg husa.jpg Mezi klasické vzory patří proužky, půlené čtverce, letící husy. Jedna barva je nejnižší teplota a druhá nejvyšší teplota. U letících hus je velký trojúhelník nejvyšší teplota a dva malé trojúhelníky jsou nejnižší teplota.

Vybrala jsem pro vás opět klasických vzorů použitých trochu jinak. Všimněte si, že některé quilty mají i prvky označení měsíce nebo jiné specifické úpravy.

půlené čtverce 1, půlené čtverce 2, letící husy 1, letící husy 2, letící husy 3, letící husy 4, letící husy 5, kosořtverce, bloky mix, blok, uhlopříčka, půlsruby 1, parkety, kosodelníky, šipkypůlkruhy, hvězdy

Další možnosti vzorů  použitelných por teplotní quilt. V posledních letech se u těchto quiltů hodně tvoří a experimentuje.

C. Šití na papír

twist, domečky, květy, srdíčka, stromy, kosodelníky, srdíčka 2,

D. Improving, moderní vzory

quilt 1, quilt 2, quilt 3, quilt 4, quilt 5, quilt 6, quilt 7, quilt 8, quilt 9, quilt 10, quilt 11, quilt 12,

D. Můj vzor.

Ačkoli se mi mnoho z vám prezentovaných vzorů líbí, nerada kopíruji a raději si tvořím vlastní vzory.

Proto jsem vymýšlela vzor, který by mi umožnil udělat nejen teplotní mapu, ale i zaznamenat charakter počasí. Základní vzor je půlený obdelník křivkou, který je vlastně telotní mapou. Různě všité pruhy, možná trojúhelníky značí charakter počasí. Žlutá - slunce, modrá - déšť, bílá - sníh, černá - bouřka a šedá - silný vítr. V jednom vzoru se mohou kombinovat všechny prvky, ale to záleží na počasí. Postup šití budu publikovat jakmile začnu šít.

zakladnivzot.png