Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences JITKANITKA - Blog - Kočka ukrytá v ledu
Jdi na obsah Jdi na menu
 

10. 3. 2021

Kočka ukrytá v ledu

Tato deka vznikla pro moji dobrou známou, která miluje kočky. Chtěla jsem ji ušít deku už rok, ale pořád jsem nevěděla jak. Pak jsem barvila ledovou batiku a hned vyprání jsem věděla, pro koho budu šít deku. Dokonce mě popadl takový záchvat tvořivosti, že jsem zapoměla nafotit batiku před šitím a tak mám jen fotku z mobilu, kterou jsem  posílala ukázat kamarádce.

kocka5.jpeg

 

Nejdříve jsem batiku rozřezala na pruhy široké 15-30 cm podle vzoru batiky. Potom jsem z ručně batiokovaných látek nařezala pruhy široké 10 cm a všila je mezi pruhy. Snažila jsem se, aby barva jednobarevných pruhů byla obsažená v sousedních batikovaných pruzích. Jelikož deka byla široká pouze 130cm, rozhodla jsem se všít ještě dva pruhy široké 10 a 6.5 cm po délce celé deky. Tak jsem docílila potřebného rozměru a zároveň si připravila podklad pro aplikace koček.

Kočky jsem našla na internetu a upravila si je. Nejdříve jsem na pavučinku všechny kočky zrcadlově otočené nakreslila, nažehlila na batiky a vystřihla. Potom jsem odstranila pavučinku a nažehlila na quilt. Černou nití pro zvýšení kontrastu jsem volným cikcak stehem kočky naaplikovala.

detailsiti2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potom jsem deku napnula na rám a quiltovala barevnými nitěmi tak, abych co nejvíce respektovala barvu batiky.

kocka2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kocka3.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kocka4.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quiltovací vzory jsem se snažila volit takové, abych podpořila vzor batiky. Doufám, že vás budu motivovat k vaší tvorbě. Místo ledové batiky můžete použít zajimavě tištěnou látku.