Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Update cookies preferences JITKANITKA - Návody - Deky z ručně batikovaných látek
Jdi na obsah Jdi na menu
 

Deky z ručně batikovaných látek

Tyto návody jsou určeny pouze pro osobní potřebu. Není dovoleno distribuovat kopie těchto návodů a šablon ani tiskem ani elektronicky.
Návody nebo šablony jsou ve formátu pdf a je nutné je tisknout bez fitování či jiné úpravy rozměru.

Hotové výrobky zhotovené podle těchto návodů lze bez omezení prodávat, ale prosím o citaci autora návodu.

Zveřejnění výrobků zhotovených podle těchto návodů lze bez omezení, ale s uvedením  autora návodu.

Všechny tyto návody podléhají autorským právům.

 

Příspěvky

17. 5. 2021

Prolínání

Tato deka vznikla, když jsem uklízela zbytky svých batikovaných látek a tyto barvy jsem měla z předchozích projektů.  Našla jsem techniku prolínání od Lorrie Faith Cranor, která mě zaujala a chtěla jsem si ji zkusit. Tak vznikl tento quilt a jelikož ve mě navozoval pocit tepla, rozhodla jsem se ho quiltovat na vlněný vatelín 250 a na záda jsem použila flanel. V tomto příspěvku vás provedu krok za krokem jeho tvorbou.

proloinani2.jpeg

 
Celý příspěvek

6. 10. 2020

Podzimní astry

Tuto deku šila moje kamarádka Karla Altmannová, kterou můžete znát jako autorku dek publikovaných  v časopise Švadlenka. Na tuto deku použila ručně batikovanou látku, kterou jsme spolu barvily před 4 roky. Látku nařezala na čtverce, kterým odšila rohy a sesadila na koso s použitím sesazovacích proužků.

astry1.jpg

 
Celý příspěvek

22. 9. 2020

Duhové stuhy

Tento quilt vznikl jako dárek pro mou kamarádku k narozeninám. Jde  o jednoduché šití na papír, které zvládne prakticky každý. Nejdříve jsem si vytvořila návrh a potom nabarvila látky reaktivními barvami. Celý quilt je šitý z ručně batikovaných látek.

stuha1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 
Celý příspěvek